A Great Saturday

7th of June 1980: Jeff Norman runs world record 50k (2:48:06)
7th of June 1980: John McEnroe beats Björn Borg for US Open

7th of June 1980: Steffan Søgaard Sørensen is born in Kolding, Denmark

 "The composer and musician Carl Nielsen once said: "As a rule, people refer to music as deep and meaningful, simply because it sounds pompous. Rubbish! The most light hearted things can have meaning, simply by being well put. Meaning comes when things that are said, are said properly."

Steffan i blå morgenkåbe, 3 år gammel, der spiller med sin mor og storebrødre.

 
Han er født med dans og musik i årerne – fra han lå i sin mors mave havde han dans og musik på nærmeste hold. Fik sin første violin, da han var 3 år. Spillede sammen med sine 2 brødre og sin mor. Har altid komponeret/improviseret musik - ikke i "Jazz forstand", men "bare" ta' sin violin og spille i flere timer, fordi man slet ikke kan lade være. Brugte musik, man kendte og én masse, der opstod i nuet.

Begyndte at spille kontrabas som 11-årig, spillede klassisk og folkemusik, som udgjorde en stor del af livet i hjemmet – ligesom dans også altid har fyldt meget i Steffans liv.

Steffan dannede som 14-årig, sammen med Christopher Davis og David Danholt, folkemusikgruppen "Svigermors Drøm"

Steffan har gået på Mellerup Efterskole og Vostrup Efterskole, hvor han havde liniefaget Musik. Én af de ting, han elskede i de år, var at synge i kor.

Søgte sideløbende med 10. kl. ind på MGK (Musikalsk Grundkursus) og begyndte på MGK i august 1996 - på kontrabas.

 

I 1999 kom Steffan ind på Carl Nielsen Academy of Music Odense, hvor han studerede bas/musik hos Bo Stief på Folkemusik-linjen. Steffan har hele tiden holdt violinen i live, underviste allerede som 16-årig, både på kontrabas og ikke mindst på violin. Havde afgangseksamen på kontrabas i 2003, men spillede også et par numre på violinen, selvom det ikke talte med i eksamenssammenhæng. Steffan kunne slet ikke forestille sig en eksamen i musik, hvor violinen på den ene eller anden måde ikke var med – modtog topkarakter i hovedfag.


Han er en rigtig musiker - lever og ånder for musik, og speciel folkemusik står hans hjerte nær.
Han spiller næsten al slags musik, og det er både folkemusik, klassisk, jazz og musik/bal for de unge på 80, 60, 40 og Selskabsdanse som f.eks. Les Lanciers, som danses på de fleste gymnasier – han bruges også som studiemusiker. Han har været med til at modtage 7 Danish Music Awards. Niveauet er højt og ambitionerne højere. Steffan er blandt de bedste på sit felt i Danmark; men også internationalt ligger han i toppen!

Zar´s første Music Award - for CD´en Strengeleg - Marts 2002

Her er nogle citater fra pressen:

 

“Henrik Jansberg Band hit the stage and nearly lifted the roof”

 (S­ podcast, Jimmy C)


"Især vil jeg fremhæve Steffan Sørensens eminente og ubesværede violinspil, hvis fraseringer og variationer ledte tankerne hen på Frankie Gavin, som også huserede senere på festivalen"
(Paddy Doyles, Copenhagen Irish festival 2011, Søren Gyllstrøm)


“Jansberg Band impressed the crowd and was definitely the most humorous act of the night”

(Shetland News, Gawin Morgan)


"The Danish input has never been greater with Zar"

(Eugene Graham)"Add to this, the bass and piano playing of Steffan Sørensen and you come up with a winner"

(BoneZone, mich@michn.dk)

 

 

"Det instrumentale trådte især i karakter, da Steffan Søgaard lagde bassen fra sig, greb en violin og stemte i med Andreas Tophøj og Michael Graubæk i en polka, der fik lyse skønjomfruer i salen til begejstret at hengive sig til dansen"

(Zar, Odense Folk Festival 2009, Dorthe Damgaard)

 

 

 "De er folkemusik-freaks"

Tre af CD´ens 14 numre er komponeret af gruppens medlemmer selv, hvor Steffan Sørensen får nogle helt unikke øjeblikke frem i slutnummeret "Den største Sorg", hvorimod han er mere løssluppen i Vals til Mor.

(Kolding Ugeavis 2001, Carl Riisgaard)

 

 

 

 

   
K

© Steffan Søgaard Sørensen | 8700 Horsens | iglohule@hotmail.com

 

motiv